<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d9070571966305014308\x26blogName\x3dZira+Leeyas\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://ziraleeyas.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://ziraleeyas.blogspot.com/\x26vt\x3d7957850415300370882', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
zira | 25 | penang

: eira_alias@yahoo.com
+ follow | twitter | instagram

Favorite's People:

chitchat:

friends :


recent update :
First Week as Intern Student
written on Sunday, 28 February 2016 @ 00:00 ✈

Untuk permulaan baru dengan design layout blog yang baru, Zira nak buat kisah pasal intern sepanjang 6 bulan nanti..Haaaa ambik hang! Lepas nie dah tak boleh nak bangun lambat la ...


Zira start 22 Feb 2016
**

First sekali bangun pagi. ya rabbi! Liat la nak bangun.. Dulu cuti sebulan lebih sedap ja duk tidoq lambat, bangun lambat. La nie kena ubah la rutin... Hari pertama kira boleh la gagah kan.. Keluaq rumah pun pukui 7.20 pagi.

Rempit ooiii.. naik kot kilang Towa-M tu (orang bayan lepas taw la). Nasib tak dapat polis trafik jaga. Kira lalu rilex ja la macam biasa.. Cool bawak motor.. And alhamdulillah berjaya sampai.. Habih dah satu bab.

Masuk bab kedua, nak tunggu report dekat sapa. Silap Zira awai awai sebab lupa tanya dekat HR depa, sapa yang in charge. Tunggu punya tunggu sampai 8 lebih. Akhirnya, ada la sorang pekerja nie panggil masuk. Fuh lega. Kalau dak, duk la lagi melangut (menunggu) dekat luaq tuh.

Hari tu memang agak ketaq lutut la. Lepaih tu sikit sikit pi tanya, ada apa lagi ka nak buat. Biasala kan budak baru.. Sat lagi duk saja, takut orang ingat apa ka... Zira kena la rajin bukak mulut tanya. Kadang kadang depa pun tak taw nak bagi qeja apa dah.. Sebab benda invois tu bukan selalu ada kan . so kena la tunggu dengan penuh keimanan.

Day by day , Zira dah boleh tengok flow macam mana. Timing nak pi qeja, lunch and balik. Waktu proses dalam qeja tu no problem. Sebab akak akak semua senang bagi komitmen. Yang penting kena la qajin tanya, qajin sembang noh. Tapi paling hazab time nak balik... Selalu 6 lebih la baru keluaq ofis . Depa tak balik lagi, takkan Zira nak balik dah kan.. Follow ja..lagipun boleh dapat OT. hehe..

Tapi paling best time hari Jumaat, depa nie selalu akan breakfast ramai ramai. Pukul 9 ja pi la dekat area belakang tuh, makan bihun and blueberry cheese cake. Pergh sedap wei... Akak tu cakap la, hujung bulan hari Jumaat depa sambut birthday party.. OOOO.. baru Zira taw..hehe

And of course, hari Jumaat be the happiest day untuk semua sebab esok cuti..hahaha
Baru Zira taw perasaan orang qeja selama nie...

Conclusion : Habis sudah satu minggu praktikal . Counting lagi 23 minggu






0 comment[s] | back to top






© 2012 - Layout created by Afeeqah.
Edit by Zira Leeyas @2016